Miljoenendeal De Ligt ver weg: 'Verdedigers die we al hebben zijn van topniveau'

Miljoenendeal De Ligt ver weg: 'Verdedigers die we al hebben zijn van topniveau'

04-05-2019 07:20 Laatste update: 08:07
91

Een akkoord tussen FC Barcelona en Ajax over de transfer van Matthijs de Ligt is ver weg. Voorzitter Jordi Mestre weerlegt het bericht dat Barcelona de beste papieren heeft voor de negentienjarige Ajax-captain, die wordt begeerd door de volledige Europese top.

"Ik weet niet waarom ze dat zeggen, omdat De Ligt nog niet getekend heeft", vertelt Mestre in een interview met Sky, opgetekend door de Spaanse krant Marca. "Pique is een van de beste centrale verdedigers ter wereld, al dan niet de beste. Daarnaast hebben we spelers als Clement Lenglet, Samuel Umtiti en met Jean-Clair Todibo hebben we een heel jonge verdediger vastgelegd. De verdedigers die we al hebben zijn van topniveau."

Het is nog maar de vraag of Barcelona spoedig tot een akkoord komt over De Ligt, als dat er al komt. "Wat De Ligt betreft, we spreken aan het einde van het seizoen met de technisch directeur over het volgende seizoen. We zullen het dan niet hebben over De Ligt, maar over wat hij mij vertelt."

Volgens berichten uit Spanje is Barcelona toch niet meer zo zeker van de komst van De Ligt. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou zijn cliënt liever onderbrengen bij een andere topclub, om er zo meer geld uit te kunnen slepen.