'Ajax kan me ook nog een jaar verhuren. Ik ga dan misschien alsnog naar Amsterdam'

'Ajax kan me ook nog een jaar verhuren. Ik ga dan misschien alsnog naar Amsterdam'

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 07:45za 04-05-2019 om 07:45

Dennis Johnsen weet nog niet voor welke club hij volgend seizoen voetbalt. De vleugelaanvaller is door Ajax verhuurd aan sc Heerenveen, waar hij nog altijd wacht op zijn eerste competitietreffer. Johnsen sluit een nieuwe verhuurperiode niet uit.

Johnsen werd in 2017 door Ajax gekocht van Heerenveen, maar kon de verwachtingen in Amsterdam niet waarmaken. De club besloot hem in januari te verhuren aan zijn oude werkgever. Heerenveen heeft een optie tot koop. "Ik moet afwachten. Dat is een beetje vervelend, maar ik word er niet nerveus van. Zo werkt het in de voetballerij", vertelt Johnsen aan de Leeuwarder Courant.

Johnsen hoopt zo snel mogelijk te weten waar hij aan toe is. "Als Heerenveen wil dat ik blijf en ik kan een heel seizoen spelen, dan zou ik dat graag willen. Het belangrijkste voor mij is dat ik veel speel", vervolgt de aanvaller. "Ajax kan me ook nog een jaar verhuren. Als ik dan goed ben, ga ik daarna misschien alsnog weer naar Amsterdam."

Johnsen vindt dat hij veel beter kan dan hij tot nu toe heeft laten zien bij Heerenveen. "Als ik vertrouwen krijg en veel speel, dan zorg ik vanzelf voor doelpunten en assists. Dan word ik belangrijk voor het team."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Johnsen goed genoeg voor Ajax 1?

(1964 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws