'Kluivert en Karsdorp wachten af: Roma wil stunten en onderhandelt met Mourinho'

'Kluivert en Karsdorp wachten af: Roma wil stunten en onderhandelt met Mourinho'

04-05-2019 09:15 Laatste update: 10:34
92

José Mourinho is in beeld om de nieuwe trainer te worden van AS Roma. Er zijn zelfs al gesprekken gaande tussen de nummer vijf van AS Roma en de Portugees. Claudio Ranieri werd onlangs aangesteld bij Roma, maar die samenwerking eindigt na dit seizoen.

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde L'Equipe. Mourinho was ook een tijdje in beeld om het stokje over te nemen van Bruno Genesio bij Olympique Lyon, maar daar lijkt voorlopig geen sprake van. Roma hoopt nu te stunten met de komst van Mourinho, die naam maakte bij onder meer FC Porto, Chelsea en Internazionale. 

Mourinho is miljoenensalarissen gewend, die Roma normaal gesproken niet kan betalen. Naar verluidt onderhandelt de clubleiding van Roma met een groot bedrijf uit Qatar om de club over te nemen. Op die manier moet er financieel meer mogelijk worden in Rome.

Mourinho onderhandelt over een contract voor drie jaar, maar wil niet zomaar instappen. Zo stelt de Portugees de eis dat Roma zich moet plaatsen voor de Champions League. De club staat nu nog vijfde en heeft nog vier wedstrijden om minimaal vierde te eindigen. Roma heeft met Justin Kluivert en Rick Karsdorp twee Nederlanders onder contract staan.

Mourinho werd eind vorig jaar ontslagen bij Manchester United.