'Pochettino krijgt groen licht: Tottenham Hotspur wil meedingen om topspelers'

'Pochettino krijgt groen licht: Tottenham Hotspur wil meedingen om topspelers'

04-05-2019 10:57
32

Tottenham Hotspur heeft manager Mauricio Pochettino eindelijk groen licht gegeven om komende zomer flink te investeren. De Premier League-topclub wil de selectie grondig renoveren en denkt mee te kunnen dingen om enkele topspelers, zo meldt The Sun.

Pochettino wacht – mede door de bouw van het nieuwe stadion – al anderhalf jaar op aankopen. De Argentijn krijgt nu dus alsnog zijn zin. Hij zag de selectie van Spurs de afgelopen weken wel erg smal worden door blessures en schorsingen. Zo viel onder meer topspits Harry Kane voor langere tijd weg.

"Laatst werd tegen me gezegd dat de breedte van de selectie niet van dezelfde kwaliteit is als ons nieuwe stadion. Als het daar komend seizoen nog over gaat, dan gaat er niets goeds gebeuren in de toekomst", uitte Pochettino onlangs zijn onvrede. "Wat willen we in de toekomst? We hebben de bouw van een nieuw trainingscomplex afgerond, er staat een nieuw stadion. Wat willen we nu bereiken? We kunnen niet blijven leven zoals in de laatste vijf jaar."

Spurs hoopt de aansluiting te vinden met Manchester City en Liverpool. De Londense club staat momenteel derde achter de titelconcurrenten en stevent daarmee af op kwalificatie voor de Champions League. Woensdag is de return tegen Ajax in de halve eindstrijd van het miljardenbal.