'Imposante transferslag Man City: Guardiola verwelkomt Felix én Fernandes'

'Imposante transferslag Man City: Guardiola verwelkomt Felix én Fernandes'

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 11:40za 04-05-2019 om 11:40

Manchester City is op transferjacht in Lissabon, zo schrijven The Manchester Evening News en Record. De Premier League-koploper is in vergevorderde onderhandelingen met Benfica-sensatie João Felix en Sporting Portugal-ster Bruno Fernandes.

Fernandes heeft bij de club van trainer Marcel Keizer een transferclausule van honderd miljoen euro in zijn tot medio 2023 lopende contract staan. Hoeveel City daadwerkelijk voor de 24-jarige middenvelder moet betalen, is niet duidelijk. Hij stond ook in de belangstelling van onder meer stadgenoot en rivaal Manchester United, maar City lijkt dus aan het langste eind te trekken.

Ook in de transferstrijd rond Felix heeft City inmiddels de beste papieren. De negentienjarige aanvaller beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak en scoorde al zestien keer in dertig optredens. Bijna de gehele Europese top jaagt op de Portugese sensatie. Hij werd al gelinkt aan grootmachten als Real Madrid, United, Bayern München en Juventus.

In het Etihad Stadium zijn Fernandes en Felix de beoogde opvolgers van Ilkay Gündogan en David Silva. De toekomst van de Duitser is onzeker, terwijl Silva inmiddels de 33 jaar is gepasseerd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws