Galasek adviseert De Jong: 'Als middenvelder kun je daar ook belangrijk mee zijn'

Galasek adviseert De Jong: 'Als middenvelder kun je daar ook belangrijk mee zijn'

04-05-2019 11:54 Laatste update: 14:58
34

Tomas Galasek kijkt met veel respect naar de prestaties van Ajax in de Champions League. De Tsjechische oud-Ajacied kan vooral genieten van Frenkie de Jong, maar hij heeft nog wel een tip voor de Oranje-international, vertelt hij in De Telegraaf.

"Frenkie de Jong is een speler waar ik graag naar kijk. Hij is creatief en wil alle ballen hebben", aldus de oud-middenvelder, die zondag de dennenappel mag uitreiken als Ajax de KNVB Beker wint. "Echt leuk om te zien. Ik vind wel dat hij wat vaker van afstand zou moeten schieten. Als middenvelder kun je daar ook belangrijk mee zijn. Ik heb op die manier nog behoorlijk wat goals gemaakt."

Galasek zag Ajax dinsdag ook tegen Tottenham Hotspur brutaal het initiatief nemen. "Het is echt typisch Ajax dat ze bij Tottenham komen en dan vanaf de eerste minuut pressing gaan spelen. Dat durven ze gewoon. Direct laten ze zien met welke doelstelling ze gekomen zijn."

"Ik geef Ajax een goede kans om woensdag de finale te halen als ze hetzelfde niveau halen als in het eerste half uur in Londen", besluit Galasek.