Allegri relativeert Ajax-succes: 'Een goed team, maar ze hebben geluk gehad'

Allegri relativeert Ajax-succes: 'Een goed team, maar ze hebben geluk gehad'

Gepubliceerd: zaterdag 4 mei 2019 om 12:45za 04-05-2019 om 12:45

Massimiliano Allegri relativeert het succes van Ajax in de Champions League. De Italiaan wijst naar de ziekenboeg van zijn ploeg Juventus en stelt dat ook Tottenham Hotspur niet op volle oorlogssterkte aantrad tegen Ajax.

"Tegen Ajax verloren we, omdat we een doelpunt tegen kregen en daarna angstig werden", zegt Allegri tegen Sky Italia. De Juventus-trainer vergelijkt het tweeluik met Ajax met het duel tussen FC Barcelona en Liverpool. The Reds waren beter, maar kregen toch drie goals om de oren. "De spelers van Barcelona zijn gewend aan dit niveau. Ze hebben dat woensdagavond bewezen, los van of Liverpool goed speelde of niet."

Ajax had veel geluk, zegt Allegri. "Het is als een race: iedereen kan de eerste 900 meter lopen, maar weinig mensen kunnen de laatste honderd meter aan. We kregen tegen Ajax pas na 37 minuten het eerste schot op doel tegen. Het is lastig uit te leggen, maar in de rust waren we bang voor een nederlaag."

"Ajax speelde tegen ons toen wij vijf spelers moesten missen. Tottenham Hotspur miste ook hun twee beste aanvallers (Son en Kane, red.). Ajax is een goed team, maar dankzij geluk staan ze waar ze nu staan."

Poll

Eens met Allegri?

(5383 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws