Reis gaat toptransfer maken: 'Horen binnenkort wanneer we naar Barcelona gaan'

Reis gaat toptransfer maken: 'Horen binnenkort wanneer we naar Barcelona gaan'

04-05-2019 15:59 Laatste update: 16:07
64

Ludovit Reis gaat FC Groningen verruilen voor FC Barcelona, bevestigt zijn zaakwaarnemer Alexander Bursac. Volgens de belangenbehartiger hebben beide clubs elkaar inmiddels gevonden.

De Telegraaf meldde eerder op de zaterdag dat de Catalanen 7,7 miljoen euro gaan betalen voor Reis. FC Groningen-directeur Hans Nijland sprak die berichtgeving tegen. Bursac laat echter aan het Algemeen Dagblad weten dat de transfer zo goed als rond is. "De clubs zijn eruit", bevestigt de zaakwaarnemer. "We horen dit weekeinde of anders maandag wanneer we naar Barcelona vliegen om de transfer af te ronden."

Reis werd al sinds september gevolgd door de kersverse Primera Division-kampioen. "Als een speler ook internationaal bij zijn leeftijdsgenoten toonaangevend is in wedstrijden, gaan ze verder kijken", vertelt Bursac over de jeugdinernational. "Bij de uitwedstrijd tegen NAC (van 23 februari, red..) was duidelijk dat ze hem wilden hebben."

De achttienjarige Haarlemmer zal in de zomer, net als Frenkie de Jong, aansluiten bij de A-selectie van FC Barcelona. "We willen wel dat de hoofdtrainer Ludovit zelf aan het werk ziet. Zodat hij een indruk krijgt van zijn niveau, en of hij in staat is om dat van Barcelona aan te tikken", aldus Bursac, die echter vertrouwen heeft in zijn cliënt. "Nog los van zijn voetballende kwaliteiten: ook wat betreft zijn mentaliteit wijst alles erop dat Ludo het heel ver kan schoppen. Hij is rustig, intelligent en staat met beide benen op de grond."