Lurling gaf grensrechter volle laag met bidon: Hij was een Ajax-supporter

Lurling gaf grensrechter volle laag met bidon: "Hij was een Ajax-supporter"

04-05-2019 16:50 Laatste update: 17:30
22

Anthony Lurling beëindigde in 2016 zijn 22 jaar durende profloopbaan, maar kan nog altijd geen genoeg krijgen van het spelletje. De inmiddels 42-jarige oud-buitenspeler staat anno 2019 als centrale verdediger in het eerste elftal van de Brabantse amateurclub FC Engelen.

Lurling verruilde de Eerste Divisie in 2016 voor de vierde klasse zondag en moest even wennen aan de omschakeling, vertelt hij aan VICE Sports. "Toen lag ik op zaterdag altijd voor elf uur in mijn mandje. En ik at ook nog steeds spaghetti voor de wedstrijd. Stond ik gewoon 's ochtends spaghetti met kip klaar te maken." Zijn nieuwe teamgenoten hielden er een hele andere wedstrijdvoorbereiding op na, ontdekte Lurling toen hij op één van die vroege zondagochtenden in de groepsapp keek. "Die gasten waren zo zat als een toeter. Ze zaten elkaars konthaar te harsen."

De Messi van Breda wordt nog altijd regelmatig herkend langs de amateurvelden, zowel in positieve als in negatieve zin. Als jeugdtrainer van FC Engelen kreeg Lurling het wel eens aan de stok met een grensrechter van de tegenpartij. "Begon hij over mijn Feyenoord-tijd, hij was een Ajax-supporter", aldus Lurling, die na het zoveelste verkeerde vlagsignaal drastische maatregelen nam: de arbiter werd natgespoten met een volle bidon. "We moesten toen van dug-out wisselen, zoiets had ik nog nooit meegemaakt."