'Kentering' in Ajax-selectie: 'Zou mij niet verbazen als Ziyech langer blijft'

'Kentering' in Ajax-selectie: 'Zou mij niet verbazen als Ziyech langer blijft'

04-05-2019 17:30 Laatste update: 17:46
87

Ajax-directeur Marc Overmars lijkt tegen de verwachtingen in een leegloop uit de Johan Cruijff Arena te voorkomen. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, sluit niet uit dat diverse steunpilaren 'gewoon' blijven.

"Daar is Marc Overmars altijd mee bezig geweest. En er is wel een beetje een kentering in die selectie aan de gang", vertelt Driessen. "Er zijn een aantal spelers die misschien toch wel langer willen blijven. Onana heeft een signaal gegeven en Tagliafico doet dat ook nu."

"Eigenlijk zijn het alleen Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt die heel nadrukkelijk hebben gezegd dat ze weg willen", vervolgt Driessen. "De Jong gaat al weg en De Ligt wil ook graag naar FC Barcelona." De Catalanen zouden een 'asalto final' voorbereiden, maar Bayern München, Paris Saint-Germain en Juventus liggen op de loer. "Dat zijn schermutselingen achter de schermen. De Ligt is oud en wijs genoeg. Die komt echt wel voor zijn eigen rechten op. Die is niet alleen afhankelijk van Raiola."

Driessen denkt dat onder meer Hakim Ziyech niet ten koste van alles vertrekt. "Van Ziyech heeft iedereen altijd gezegd: die gaat weg. Maar hij is heel kieskeurig en moet een heel goed gevoel hebben. En clubs moeten ook wat voor hem willen doen qua formatie. Hij kan niet bij iedere club aan de bak. Het is een heel speciale speler. Het zou mij niet verbazen als hij nog langer zou blijven."