'De scout zei: als Overmars niet komt, vertrek ik. Toen ging het bestuur akkoord'

'De scout zei: als Overmars niet komt, vertrek ik. Toen ging het bestuur akkoord'

04-05-2019 17:56
32

Voor Ajax-directeur Marc Overmars is de bekerfinale tegen Willem II van zondag 5 mei een speciale confrontatie. De gewezen buitenspeler was tijdens het seizoen 1991/1992 te bewonderen in Tilburg, waar hij een transfer naar Ajax afdwong.

Overmars had net één jaar profvoetbal bij Go Ahead Eagles in de benen, toen hij op de radar van toenmalig Willem II-trainer Piet de Visser verscheen. "Go Ahead was zo slim om Overmars snel een profcontract te geven, waardoor hij ineens vijf ton kostte in plaats van één ton", vertelt de inmiddels 84-jarige Zeeuw aan de NOS. Het Willem II-bestuur twijfelde aanvankelijk over de deal. "Maar Frans Bouwmeester (de toenmalig hoofdscout, red.) zei: als Overmars niet komt, dan vertrek ik. Uiteindelijk ging het bestuur gelukkig akkoord."

Wedden

Meer odds

Overmars dwong in de voorbereiding op het seizoen direct een basisplek af. "We speelden een vriendschappelijke wedstrijd en hadden al een prima linksbuiten, Hans Vincent. Marc stond reserve en zei in de rust tegen me: stel me nou maar op, dan ga ik er nooit meer uit", weet De Visser nog. "Ik houd wel van een beetje bluf, dus ik zei: hup, ga er maar in. Marc hield woord en hij heeft vervolgens het hele seizoen in de basis gestaan."

De Visser zit zondag om 18.00 klaar in De Kuip, wanneer Ajax en Willem II aftrappen. De nestor duimt voor Willem II. "Ik heb er zeven jaar gewerkt en ben nog steeds fan. Ik hoop dat Willem II de beker wint en Ajax de Champions League, dan is iedereen tevreden."