Doek valt voor tweede Bacuna: Cardiff derde degradant uit Premier League

04-05-2019 20:40
12

De degradatiestrijd in de Premier League is zaterdag beslist. Cardiff City daalt in navolging van Fulham en Huddersfield Town af naar het Championship. De formatie uit Wales ging thuis met 2-3 onderuit tegen Crystal Palace.

De vooruitzichten van Cardiff waren al niet rooskleurig. De ploeg van manager Neil Warnock moest met twee duels te spelen een achterstand van vier punten goedmaken op het Brighton & Hove Albion van Davy Pröpper en Jürgen Locadia. Tegen Crystal Palace ging het echter al na een half uur mis toen Wilfried Zaha de score opende. Hoewel het gelijk werd via een eigen doelpunt van Martin Kelly, bleken de bezoekers sterker.

Michy Batshuayi zette Crystal Palace vijf minuten voor rust opnieuw op voorsprong. Andros Townsend bezegelde het lot van Cardiff, aangezien de aansluitingstreffer van Bobby Reid in de slotminuut te laat kwam. Bij de Londense ploeg bleven Patrick van Aanholt en Jairo Riedewald op de bank.

Bij Cardiff viel Leandro Bacuna al na elf minuten in. Voor de familie Bacuna is het een seizoen om snel te vergeten. Eerder viel het doek al voor broer Juninho bij Huddersfield.