Geen Ramadan-problemen in Doetinchem: Is tegenwoordig een eitje voor me

Geen Ramadan-problemen in Doetinchem: "Is tegenwoordig een eitje voor me"

04-05-2019 21:26
24

Voor De Graafschap-middenvelder Youssef El Jebli breken bijzondere tijden aan. De 26-jarige spelmaker uit Utrecht mag proberen om De Superboeren in de Eredivisie te houden tijdens de Ramadan.

De islamitische Ajax-spelers Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Zakaria Labyad krijgen van hun club alle ruimte om invulling te geven aan de vastenmaand, schreef De Telegraaf vrijdagochtend. Voor El Jebli vormt de Ramadan geen enkele belemmering voor het bedrijven van topsport, laat hij weten aan de Gelderlander. "Het geeft me juist kracht. Het volhouden van de Ramadan is tegenwoordig een eitje voor me. Waarom zou ik geen wedstrijden kunnen voetballen zonder eten en drinken?", aldus de middenvelder die al vanaf zijn twaalfde volledig meedoet aan de vastenmaand.

Ook wanneer hij een wedstrijd met De Graafschap moet spelen, zal El Jebli niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. De spelbepaler maakt slechts één uitzondering. "Eten en drinken is alleen geoorloofd als we een uitwedstrijd hebben en verder dan 80 kilometer moeten reizen. Dan haal ik die dag later in. Dat was vorige jaar in de eerste finalewedstrijd van de play-offs in Almere het geval."

De Ramadan duurt van zondag 5 mei tot dinsdag 4 juni. Wanneer De Graafschap de play-offs om promotie/degradatie moet spelen, zal het seizoen eindigen op woensdag 22 mei of dinsdag 28 mei.