VI: FC Groningen kan wederom cashen, Italiaanse interesse in Chabot

VI: FC Groningen kan wederom cashen, Italiaanse interesse in Chabot

04-05-2019 22:14 Laatste update: 05-05-2019 14:00
32

FC Groningen-verdediger Julian Chabot heeft zich in de kijker van Sampdoria gespeeld, meldt Voetbal International zaterdagavond. De 21-jarige stopper uit Duitsland kwam afgelopen zomer over van Sparta, maar zou na één seizoen in het Hoge Noorden alweer kunnen vertrekken.

Hoeveel de huidige nummer negen van de Serie A bereid is te betalen voor Chabot, laat VI in het midden. De Duitse jeugdinternational met Franse roots werd voor 1,2 miljoen euro opgehaald in Rotterdam-West en heeft nog een contract tot medio 2022. FC Groningen zou dus een veelvoud van het aankoopbedrag terug kunnen verdienen. Het zou, na de op handen zijnde transfer van Ludovit Reis, de tweede lucratieve deal in korte tijd worden voor de Noorderlingen.

Sampdoria heeft voor komend seizoen al één Eredivisie-speler vastgelegd: Morten Thorsby zal transfervrij overkomen van sc Heerenveen. Ook Joachim Andersen (FC Twente), Simon Poulsen en Sergio Romero (AZ) verruilden de Eredivisie in het recente verleden voor een verblijf in Genua.