Liverpool geeft twee keer voorsprong weg, maar ontsnapt en houdt titeldroom levend

04-05-2019 22:41
91

Liverpool mag nog altijd hopen op zijn eerste landstitel sinds 1990. The Reds gaven zaterdagavond tot twee keer toe een voorsprong weg tegen Newcastle United én zagen topscorer Mohamed Salah uitvallen met een ogenschijnlijk vervelende blessure, maar ontsnapten in de slotfase alsnog.

De wedstrijd begon nog voortvarend voor Liverpool, dat woensdag al zo goed als uitgeschakeld werd in de Champions League. Virgil van Dijk mocht na dertien minuten vrij inkoppen uit een hoekschop en zette The Reds op 0-1. Heel lang kon de ploeg van Jürgen Klopp niet genieten van de voorsprong. Trent Alexander-Arnold wist een schot van José Salomon Rondon nog van de lijn te halen, maar was kansloos op de rebound van Christian Atsu: 1-1.

Newcastle United zette de gasten uit Liverpool onder druk en leek direct op 2-1 te komen, maar Ayoze Perez schoot tegen de lat. De treffer zou echter nog voor rust aan de andere kant vallen. Salah nam een voorzet van Alexander-Arnold ineens uit de lucht en werkte de bal subtiel in de verre hoek.

Na rust had de Egyptenaar minder reden tot lachen: Salah kwam onzacht in aanraking met Newcastle-doelman Martin Dubravka en ging gestrekt. Na een langdurige blessurebehandeling moest hij uiteindelijk per brancard van het veld, om te worden vervangen door Divock Origi. Op dat moment had Newcastle United al voor de tweede keer een achterstand goedgemaakt. Rondon zette zijn linkerschoen tegen een opnieuw ingebrachte corner en kogelde de bal in de hoek: 2-2.

Liverpool leek down and out, maar wist toch nog een derde treffer uit het vuur te slepen, dankzij twee invallers. De voor Georginio Wijnaldum ingebrachte Xherdan Shaqiri slingerde een vrije trap voor de goal en Origi troefde Jamaal Lascelles af in de lucht: 2-3. De wedstrijd werd met acht minuten verlengd, maar gescoord werd er niet meer op St. James' Park.

Klopp en zijn mannen staan nu twee punten voor op Manchester City, dat maandagavond nog tegen Leicester City speelt. Dinsdagavond staat de Champions League-wedstrijd tegen FC Barcelona op het programma, daarna volgt de Premier League-ontknoping op zondag 12 mei. Liverpool ontvangt Wolverhampton Wanderers, Manchester City reist af naar Brighton & Hove Albion.