'Grote twijfels over inzetbaarheid Salah tegen Barça'; seizoen Firmino al voorbij

'Grote twijfels over inzetbaarheid Salah tegen Barça'; seizoen Firmino al voorbij

05-05-2019 07:47
40

Liverpool moet het in de return tegen FC Barcelona in de halve finale van de Champions League mogelijk zonder Mohamed Salah stellen. Achter de naam van de Egyptische sterspeler staat een groot vraagteken, meldt Sky Sports. Roberto Firmino is sowieso niet van de partij.

Liverpool won zaterdag op de valreep bij Newcastle United (2-3), maar raakte Salah kwijt. De 26-jarige aanvaller zorgde voor grote schrik, toen hij na zeventig minuten geblesseerd aan zijn hoofd raakte na een botsing met doelman Martin Dúbravka. Hij werd minutenlang behandeld op het veld, voordat hij voorzichtig op een brancard werd gedragen.

"Hij kreeg de heup van de keeper tegen zijn hoofd", vertelt manager Jürgen Klopp aan Sky Sports. "De dokter moest een beslissing nemen en dat was om hem te wisselen. Hij keek de wedstrijd uit in de kleedkamer, dus het ging oké met hem. Maar we moeten afwachten, want hij kreeg een aardige beuk." Volgens de Britse omroep is Salah ondanks de positieve woorden van de Duitser een major doubt.

Firmino is in ieder geval niet van de partij als Livepool dinsdag op Anfield een 3-0 nederlaag uit de heenwedstrijd moet zien weg te poetsen. De Braziliaanse aanvaller komt ook in het laatste Premier League-duel met Wolverhampton Wanderers niet meer in actie, bevestigt Klopp.

The Reds hebben in de bloedstollende titelstrijd nu twee punten meer dan Manchester City, maar de titelhouder komt maandagavond nog in actie tegen Leicester City. Op de laatste speeldag nemen The Citizens het op tegen Brighton & Hove Albion.