'Ajax heeft zijn kans gemist, er zal een ander Spurs staan en Son is terug'

'Ajax heeft zijn kans gemist, er zal een ander Spurs staan en Son is terug'

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 08:13zo 05-05-2019 om 08:13

Laatste update: zondag 5 mei 2019 om 09:44zo 05-05-2019 om 09:44

Jermaine Jenas heeft er alle vertrouwen in dat Tottenham Hotspur woensdag in de Johan Cruijff Arena als winnaar van het veld stapt. De oud-middenvelder van de Londenaren denkt dat Ajax zijn kans op de Champions League-finale heeft 'gemist'.

Jenas zag Spurs dit seizoen al meermaals ontsnappen. Zo had de ploeg van manager Mauricio Pochettino na drie duels in de groepsfase slechts één punt. Ook tegen Manchester City in de kwartfinale ging het maar net goed. 'We hebben al zoveel reanimaties gezien, het lijkt wel Casualty (een medische serie van de BBC, red.)', schrijft Jenas in The Daily Mail.

'Ik heb het gevoel dat Ajax zijn grote kans heeft gemist', stelt de voormalig Engels international. 'Ik weet dat het gek klinkt na een 1-0 overwinning in de halve finale, maar Spurs was rijp voor de genadeklap. Ze waren zo slecht in de eerste helft dat Ajax het al had kunnen beslissen. Ze hadden ook de kans toen David Neres de paal raakte, maar ze nodigden Spurs bijna uit om terug in de wedstrijd te komen. En Tottenham kan toch niet weer zó slecht zijn?'

Volgens Jenas moet Ajax zich dan ook zorgen maken. 'Pochettino weet dat hij een fout maakte door met drie verdedigers te beginnen. Woensdag zal er een ander Spurs staan in Amsterdam. En nog belangrijker: Heung-Min Son is terug. Dat maakt een heel groot verschil. Hij is de perfecte aanvaller om druk uit te oefenen op de tegenstander en heeft snelheid en energie, wat heel belangrijk is.'

'In bepaalde wedstrijden kun je een heel nieuw niveau bereiken. Dit is die wedstrijd voor Tottenham', besluit Jenas met een optimistiche boodschap aan de Engelse fans.

Poll

Gaat Ajax de Champions League-finale halen?

(25355 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws