Voormalig toptalent: Frenkie en ik, we speelden alle andere clubs kapot

Voormalig toptalent: "Frenkie en ik, we speelden alle andere clubs kapot"

05-05-2019 09:12
75

Frenkie de Jong en Bilal Ould-Chikh stonden in de jeugd van Willem II te boek als de grootste talenten. Waar de middenvelder via de Tilburgers bij Ajax terechtkwam, Oranje haalde en een transfer naar FC Barcelona afdwong, probeert Ould-Chikh zijn carrière nieuw leven in te blazen.

"Maar ik ben nog jong", zegt Ould-Chikh, die momenteel actief is bij de Turkse eerstedivisionist Denizlispor, tegen de NOS. De aanvaller maakte na een succesvol jaar met De Jong in de C1 van Willem II de overstap naar FC Twente en kende daarna weinig gelukkige periodes bij Benfica en FC Utrecht.

Wedden

Meer odds

Ould-Chikh geniet desondanks van de ontwikkeling van zijn oud-ploeggenoot. "Geweldig. Het maakt me trots dat ik met zo'n speler heb gespeeld", stelt hij. "Ik gun het hem van harte. Frenkie is een natuurtalent. Als hij de bal in de rug kreeg aangespeeld, voelde hij al welke kant hij moest opdraaien. Op die leeftijd had hij al een heel hoog niveau. Hij zag alles en gaf me heel veel assists", weet Ould-Chikh. "Frenkie en ik, we speelden alle andere clubs kapot."

De 21-jarige De Jong neemt het zondag met Ajax op tegen Willem II in de finale van de KNVB Beker. De aftrap in De Kuip is om 18.00 uur.