'Ik ga Ajax sowieso heel erg missen, ik heb een fantastische tijd gehad'

'Ik ga Ajax sowieso heel erg missen, ik heb een fantastische tijd gehad'

05-05-2019 09:37
58

Frenkie de Jong is bezig aan zijn laatste weken in dienst van Ajax. De 21-jarige middenvelder hoopt met zo veel mogelijk prijzen op zak naar FC Barcelona te vertrekken.

"Ik ga Ajax sowieso heel erg missen", zegt De Jong bij Inside Ajax, geciteerd door De Telegraaf. "Ik heb een fantastische tijd gehad, nog steeds. Ik ga elke dag met heel veel plezier naar de club. Ik ben ook nooit de club gereden met het gevoel: nou, daar gaan we weer. Dat zegt genoeg. Ik ben heel blij dat ik onderdeel mag zijn van de club en hopelijk kunnen we mijn periode hier mooi afsluiten."

De Jong hoopt zondag ten koste van zijn oude club Willem II de KNVB Beker te veroveren, maar drie dagen later wacht al de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finale van de Champions League. "De finale is haalbaar", stelt de Oranje-international, die zich stoorde aan de kritieken na afloop. "Er werd best wel makkelijk over gedaan, alsof het heel normaal was. Maar Tottenham heeft City uitgeschakeld en weinig ploegen winnen daar. En het is wel gewoon de halve finale van de Champions League. Als je uit met 0-1 wint, is dat top."

Toch beseft De Jong dat Ajax zich een betere uitgangspositie had kunnen verschaffen. "Ja, ik ben het er wel mee eens dat we het in de tweede helft beter hadden kunnen doen, maar zij deden het ook goed." Mocht de ploeg van coach Erik ten Hag afrekenen met Spurs, dan wacht hoogstwaarschijnlijk Barça in de eindstrijd. "Geen team is onverslaanbaar. Al is Barcelona wel lastig te verslaan. Voor velen zijn zij de grote favoriet, maar hopelijk halen wij de finale en verslaan we ze."