Van Dijk weer de grote man bij Liverpool: 'Hij nam een risico door dat te roepen'

Van Dijk weer de grote man bij Liverpool: 'Hij nam een risico door dat te roepen'

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 10:21zo 05-05-2019 om 10:21

Laatste update: zondag 5 mei 2019 om 10:48zo 05-05-2019 om 10:48

Virgil van Dijk wordt volop geprezen voor zijn rol bij de 2-3 van Liverpool op bezoek bij Newcastle United, ondanks dat hij de bal geen moment raakte. De Nederlander wees Xherdan Shaqiri aan als vrijetrapnemer en dat leidde tot de winnende treffer.

In eerste instantie stond Trent Alexander-Arnold klaar om de bal de zestienmeter in te slingeren. Van Dijk greep in en zorgde ervoor dat Shaqiri de vrije trap nam, die uiteindelijk via een verdediger van Newcastle in het doel belandde. Analist en ex-voetballer Gary Neville is onder de indruk. "We zeggen best vaak dat je leiders op het veld niet vaak dingen ziet veranderen", begint Neville zijn pleidooi bij Sky Sports.

"Voor Van Dijk is het een risico om te roepen: Nee, jij neemt hem niet, jíj neemt hem. Als het niet werkt vraagt Jurgen Klopp na afloop waarom Trent die bal niet nam. Als Shaqiri die bal over de achterlijn schiet, was Klopp boos geworden", stelt Neville. Mede-analist Graeme Souness is eveneens onder de indruk. "Het lijkt erop dat Van Dijk ze de winnende goal heeft bezorgd. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws