Swart: Terwijl een hoop mensen zeiden dat hij technisch niet zo begaafd is

Swart: "Terwijl een hoop mensen zeiden dat hij technisch niet zo begaafd is"

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 10:49zo 05-05-2019 om 10:49

Sjaak Swart is in de wolken met Donny van de Beek. Mister Ajax en de middenvelder uit Nijkerkerveen kennen elkaar al lang en hebben een goede band. 

Of Swart had verwacht dat Van de Beek zo goed zou worden als hij nu is? "Heel eerlijk gezegd: ja", antwoordt Swart bij De Tafel van Kees op FOX Sports"Ik heb hem in de jeugd zien spelen: hij kan op 10 spelen en hij kan als controleur spelen. Hij is de enige waarvan ik vind dat hij in het strafschopgebied áltijd gevaarlijk is. Hij komt op het juiste moment voor de goal."

Van de Beek is al enkele jaren een vaste kracht van Ajax 1, maar sinds hij dit seizoen zijn basisplaats heroverde maakt de middenvelder pas écht indruk. "Hij is technisch nu ook heel goed, terwijl een hoop mensen zeiden dat hij technisch niet zo begaafd is. Hij kan gewoon goed voetballen. Tuurlijk, iedereen moet leren. Maar hij is gewoon veel sterker geworden door de vele wedstrijden die hij speelt. En als je het in de internationale wedstrijden ook nog goed doet, dan kom je er", aldus Swart.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws