LIVE: Ajax verslaat Willem II in finale en pakt langverwachte prijs (gesloten)

LIVE: Ajax verslaat Willem II in finale en pakt langverwachte prijs (gesloten)

05-05-2019 19:52 Laatste update: 18:49
406

De grote dag is aangebroken: Willem II en Ajax nemen het vanaf 18.00 uur tegen elkaar op in de finale van de KNVB Beker. Op deze plek houdt VoetbalPrimeur je op de hoogte van alle ontwikkelingen voor, tijdens en na de kraker in De Kuip.

Willem II begint als thuisploeg aan de finale van de KNVB Beker. De Tricolores wonnen de 'Dennenappel' twee keer in de clubhistorie: in 1944 en 1963. Sindsdien wist Willem II nog maar één keer de finale te bereiken; PSV was de Tilburgers in 2005 met 4-0 de baas.

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Lewis, Meissner, Peters, Heerkens, Palacios; Dankerlui, Tapia, Llonch, Pavlidis; Isak.

Ajax hoopt zondag tegen Willem II voor het eerst sinds 2014 weer een prijs in de wacht te slepen. Vijf jaar geleden veroverden de Amsterdammers de vierde landstitel op rij, maar daarna stokte de productie. Het is de vraag of trainer Erik ten Hag zijn basiself gaat wijzigen met oog op de Champions League-return tegen Tottenham Hotspur (woensdag).

Opstelling Ajax: Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; De Jong, Mazraoui, Van de Beek; Ziyech, Huntelaar, Tadic.

De finale van de KNVB Beker tussen Ajax en Willem II begint zondag om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.