Ten Hag reëel: Ik denk dat Willem II voor zichzelf en niet voor Ajax voetbalt

Ten Hag reëel: "Ik denk dat Willem II voor zichzelf en niet voor Ajax voetbalt"

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 14:12zo 05-05-2019 om 14:12

Erik ten Hag weet hoe het is om de KNVB Beker te winnen. Op 24 mei 2001 was hij als speler van FC Twente verrassend te sterk voor PSV. Het was in meerdere opzichten een 'bijzonder moment', aldus de Ajax-trainer.

"Het was een jaar na de vuurwerkramp", verklaart Ten Hag in gesprek met De Telegraaf. Bij de vuurwerkramp in Enschede kwamen 23 mensen om het leven en raakten ongeveer duizend mensen gewond. Door de knal werden tweehonderd woningen verwoest. "De finale bracht veel emotie teweeg en die zal ik me blijvend herinneren." Twente versloeg bovendien PSV, dat al landskampioen was. "Het was een fantastisch PSV met Ruud van Nistelrooy en Mateja Kezman samen in de spits."

Ajax kan zondag voor het eerst sinds 2014 weer een prijs pakken, weet Ten Hag. "We zijn ons ervan bewust dat het al lang geleden is dat Ajax iets heeft gewonnen. We hebben met dit team doelen gesteld en ons in de positie gemanoeuvreerd dat we prijzen kunnen winnen", aldus de trainer, die geen mening heeft over de slappe vertoning van Willem II tegen PSV anderhalve week geleden. "Ik denk dat Willem II voor zichzelf en niet voor Ajax voetbalt. Wij moeten ons eigen ding doen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie wint de KNVB Beker?

(12214 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws