'Celtic verrast en doet Mourinho aanbieding: transferdeal niet uitgesloten'

'Celtic verrast en doet Mourinho aanbieding: transferdeal niet uitgesloten'

Gepubliceerd: zondag 5 mei 2019 om 15:15zo 05-05-2019 om 15:15

Laatste update: zondag 5 mei 2019 om 15:17zo 05-05-2019 om 15:17

De kans bestaat dat José Mourinho aan de slag gaat in Schotland. Celtic heeft de Portugese manager een aanbieding gedaan voor volgend seizoen.

Met dat verrassend treedt Sky Italia zondag naar buiten. Celtic is op zoek naar een nieuwe manager na het vertrek van Brendan Rodgers naar Leicester City. Het doel van de clubleiding: een grote naam aantrekken. Om die reden zou Mourinho zijn benaderd. De 56-jarige Portugees staat naar verluidt open voor Celtic en heeft zaakwaarnemer Jorge Mendes opdracht gegeven om de aanbieding nader te bestuderen.

Het is geen geheim dat Mourinho zich klaar voelt voor een nieuwe uitdaging, nadat hij eerder dit seizoen moest vertrekken bij Manchester United. Hij wil het liefst een doorstart maken bij een club die om de prijzen speelt. Celtic past in dat plaatje. De Schotse topclub is sinds 2012 onafgebroken landskampioen. Zaakwaarnemer Mendes zou in de tussentijd proberen om Mourinho bij Paris Saint-Germain te stallen, maar de zittende trainer Thomas Tuchel lijkt niet te vertrekken. Ook AS Roma wordt genoemd.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws