Lyon dreigt directe Champions League-plaatsing mis te lopen, monsterscore Sporting

Lyon dreigt directe Champions League-plaatsing mis te lopen, monsterscore Sporting

05-05-2019 23:30 Laatste update: 23:21
19

Olympique Lyon heeft het thuisduel met nummer twee OSC Lille gelijkgespeeld en dreigt naast directe plaatsing voor de Champions League te grijpen. Voor eigen publiek werd het 2-2.

Lyon loopt averij op
Lyon moest winnen om Saint-Etiénne op de ranglijst te passeren. De ploeg begon goed aan de thuiswedstrijd. Lyon kwam al na elf minuten spelen op voorsprong dankzij Martin Terrier, die kon scoren na een assist van Memphis Depay. Na de rust trapte Lille het gaspedaal in. Dat leverde eerst de gelijkmaker van Loïc Remy op, waarna Boubakary Soumaré er in de slotfase 1-2 van maakte.

Wedden

Meer odds

Lyon slaagde er wel in om een thuisnederlaag te voorkomen. Léo Dubois zette zijn ploeg een kwartier voor tijd op 2-2. Beide ploegen maakten nog aanspraak op de drie punten, maar moesten genoegen nemen met een punt. Het verschil tussen Lille en Lyon is zes punten. De ploeg van Memphis neemt het volgende week op tegen Olympique Marseille, de nummer zes van Frankrijk.

Monsterscore voor Sporting Portugal
Marcel Keizer heeft met Sporting Portugal een monsterscore neer weten te zetten tegen stadsgenoot Belenenses. De Nederlander zag zijn ploeg uitblinken en maar liefst acht keer scoren: 1-8. Bas Dost, die na twee maanden weer in het veld stond bij Sporting, luisterde zijn rentree op met een doelpunt. Voor de rust deed Sporting het nog rustig aan, maar na de pauze barstte het geweld los.

Sporting stond in de rust met 0-2 voor door treffers van Raphinha en Luiz Phellype. Na de aansluitingstreffer van Lica in de 61e minuut ging het hard. Nemanja Gudelj maakte van afstand de 1-3, waarna Bruno Fernandes vanaf de stip de 1-4 maakte. Diezelfde Fernandes maakte een kwartier voor tijd 1-5. Dost werd ingebracht en maakte er met het hoofd 1-6 van. 

In de 84e minuut completeerde Fernandes zijn hattrick. Idriss Doumbia zorgde met de 1-8 voor het slotakkoord. Door de winst is Sporting zeker van deelname aan de Europa League.

Norwich kampioen in Championship
Norwich, met doelman Tim Krul onder de lat, stelde vorige week al een Premier League-ticket veilig en zette zondag de kroon op het werk met een 1-2 zege op Aston Villa. Teemu Pukki (zijn 29ste competitietreffer) en Mario Vrancic maakten de doelpunten voor Norwich. Jonathan Kodjia scoorde namens Aston Villa. Norwich eindigt het seizoen met vijf punten voorsprong op Sheffield United, dat ook promoveert naar de Premier League.

Derby County, Leeds United, Aston Villa en West Bromwich Albion nemen deel aan de play-offs. De winnaars van de halve finales (Leeds - Derby en Villa - West Brom) treffen elkaar op Wembley voor de strijd om het laatste gouden ticket naar de Premier League.

Stevens houdt Schalke in Bundesliga
Stevens heeft het weer geflikt: handhaving in de Bundesliga. Schalke 04 pakte zondag tegen FC Augsburg (0-0) het puntje dat formeel nog nodig was om definitief veilig te zijn. Stevens, die nog nooit degradeerde, behoedde eerder VfB Stuttgart (twee keer) en Hamburger SV voor degradatie - en ook voor Schalke bleek hij als opvolger van de ontslagen Domenico Tedesco weer de ideale reddingsboei. De kans is groot dat de Limburger na dit seizoen weer een stap terug doet.

AFC algeheel amateurkampioen
AFC is kampioen geworden van de Tweede Divisie. De Amsterdammers hadden geen enkele last van zenuwen tegen Scheveningen en grepen in eigen huis de titel: 5-0. Melvin Grootfaam, Kenny Teijsse, Raily Ignacio (hattrick) waren de doelpuntenmakers. Het is voor het eerst dat AFC, dat VV Katwijk onttroont, een algehele amateurtitel wint.