Bosz klimt van plek 8 naar 5 na 36 waanzinnige minuten in Leverkusen

05-05-2019 20:42
12

Peter Bosz en Bayer Leverkusen hebben zondagavond gouden zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal. Die Werkself traden als nummer acht aan tegen nummer vier Eintracht Frankfurt, maar liepen al voor rust uit naar een 6-1 (!) overwinning.

Het bal werd na twee minuten geopend door Kai Havertz, die doelman Kevin Trapp verraste met een geplaatst schot in de verre hoek. Nadat Julian Brandt de 2-0 binnen had getikt, leek Filip Kostic de gasten uit Frankfurt weer in de wedstrijd te helpen. De ploeg van Bosz denderde echter over de tegenstander heen en maakte in minuut 36 (!) het halve dozijn vol. Lucas Alario, Charles Aranguiz en nogmaals Alario tilden de score naar 5-1, waarna Martin Hinteregger de bal op uiterst knullige wijze achter Trapp kopte.

Bayer had nog 54 minuten om de score nog verder op te vijzelen, maar de 6-1 bleef, ondanks 82 procent balbezit en elf schoten tussen de palen voor de thuisploeg, op de borden staan. Bosz en de zijnen komen in punten gelijk met Eintracht Frankfurt en springen van de achtste naar de vijfde plaats. De ploeg van Jonathan de Guzman en de voor rust gewisselde Jetro Willems is wonderbaarlijk genoeg nog steeds in het voordeel qua doelsaldo. Bayer mag thuis tegen Schalke 04 en op bezoek bij Hertha BSC alsnog proberen om Champions League-kwalificatie af te dwingen.