'Aangename verrassing' voor Kristensen: Eerlijk gezegd: ik had het niet verwacht'

'Aangename verrassing' voor Kristensen: Eerlijk gezegd: ik had het niet verwacht'

05-05-2019 21:04 Laatste update: 21:06
26

Rasmus Kristensen viel zondagavond van de ene verrassing in de andere. De Deense rechtsback mocht van trainer Erik ten Hag in de basis staan tijdens de bekerfinale tegen Willem II en maakte in de slotfase zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst.

Kristensen stond in de hiërarchie al achter Noussair Mazraoui en moest de voorbije weken ook voorrang verlenen aan Joël Veltman. Zijn basisplek in De Kuip kwam dan ook als een verrassing, gaf hij toe in gesprek met Ajax TV. "Om eerlijk te zijn: ik had het niet verwacht. In Londen (waar Ajax dinsdagavond van Tottenham Hotspur won, red.) zat ik niet in de wedstrijdselectie, dus het was wel een aangename verrassing voor me."

Een kwartier voor tijd kwam hij ook nog eens tot scoren. "Een geweldig moment", aldus de rechtsback, die meteen zijn landgenoten Lasse Schöne en Kasper Dolberg opzocht. "Het zijn twee goede vrienden van me, die me altijd gesteund hebben. Voor mij was het een seizoen van ups en downs: dan weer spelen, dan weer niet... Dan is dit een geweldig moment om mijn eerste goal te maken en mijn eerste prijs te pakken voor Ajax. De eerste van de drie? Ik hoop het!"