Ajax-discussie bij Studio Voetbal: Echt proberen om die twee te houden

Ajax-discussie bij Studio Voetbal: "Echt proberen om die twee te houden"

05-05-2019 23:50
79

Bij Studio Voetbal discussieert men over de ontwikkeling van Donny van de Beek bij Ajax. Willem Vissers van de Volkskrant denkt dat directeur spelersbeleid Marc Overmars er alles aan moet doen om zowel Hakim Ziyech als Van de Beek te behouden. Van de Beek moet Matthijs de Ligt opvolgen als aanvoerder, zegt de journalist.

"Ajax zal er alles aan moeten doen om hem te behouden", zegt Vissers. "Je kunt niet het hele elftal laten vertrekken. De Ligt en Frenkie de Jong gaan sowieso weg. Dat zijn twee van je dragende spelers. Er zal ook aan Ziyech en Van de Beek getrokken worden. Ajax moet echt proberen om die twee te houden. Ze moeten van Van de Beek eventueel de nieuwe aanvoerder maken."

Pierre van Hooijdonk vraagt zich af waarom Van de Beek steeds beter begint te draaien in het elftal van Ajax. "Komt het niet omdat de affiches groter zijn en men bijna verrast is dat hij op dat hoge niveau ook nog eens super goed speelt?" John van 't Schip reageert: "Dat heeft te maken met zijn groei, maar ook die van het hele team. Hij heeft daarin een heel grote ontwikkeling doormaakt."

"Hij is op het hoogste niveau een aantal keren beslissend geweest. Dan krijg je vertrouwen in jezelf en anderen krijgen meer vertrouwen in jou", voegt Ron Jans toe. "De vergelijking met Klaassen ligt voor de hand, maar het lijkt alsof zijn verfijndheid net wat hoger ligt dan bij Davy. Hij is in ieder geval goed op weg. Hoe meer weerstand je krijgt, hoe meer kans om je te ontwikkelen. Hij ontwikkelt zich nu tot een bepalende speler."

"Ten Hag zag hem in het begin niet als nummer tien. Hij speelt daar nu wel. Je kunt hem ook op zes of op acht spelen. Hij heeft loopvermogen, alles kan hij", zegt Van Hooijdonk.