Update: 'PEC bereid contract van Steijn af te kopen': Zeg ik niks over

Update: 'PEC bereid contract van Steijn af te kopen': "Zeg ik niks over"

06-05-2019 09:54 Laatste update: 09:52
73

PEC Zwolle wil Maurice Steijn aanstellen als opvolger van Jaap Stam. De huidig trainer van VVV-Venlo is topkandidaat in Overijssel. Dat meldt De Telegraaf maandagochtend. 

PEC-preses Adriaan Visser liet afgelopen week weten dat de club 'van twee trainers gecharmeerd is'. Sinds twee maanden weet PEC dat het op zoek moet naar een nieuwe coach. Stam, halverwege het seizoen aangesteld als vervanger van de ontslagen John van 't Schip, verkast namelijk naar Feyenoord.

De Telegraaf meldt nu dat Steijn (45) bovenaan het lijstje staat in Zwolle. De Hagenaar geldt als topkandidaat. In Venlo heeft Steijn nog een contract tot medio 2021. Afgelopen jaar werd hij al gelinkt aan onder meer Vitesse, sc Heerenveen en Willem II. Feyenoord wilde hem in de zomer toevoegen aan de technische staf, als assistent van Giovanni van Bronckhorst. Dat aanbod weigerde Steijn. De oefenmeester is bezig aan zijn vijfde seizoen bij VVV. 

Saillant detail: komende zondag gaat Steijn met VVV op bezoek in Zwolle. De clash tussen de nummers dertien en twaalf van de Eredivisie staat op het programma.  

Update 09.54: In een eerste reactie tegenover dagblad de Stentor wil Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, niets zeggen over de belangstelling voor Steijn. "Daar zeg ik niks over. Wij gaan niet in op namen", klinkt het. De Stentor claimt te weten dat PEC 'bereid is om in de buidel te tasten' voor Steijn, die in Venlo nog een contract heeft voor twee seizoenen.