Breaking news

ED: Ihattaren mogelijk niet van de partij tegen Ajax na botsing met Schmidt

Superduo van Atlanta United bezorgt De Boer grootste zege van het seizoen

Superduo van Atlanta United bezorgt De Boer grootste zege van het seizoen

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 07:18ma 06-05-2019 om 07:18

Laatste update: maandag 6 mei 2019 om 07:29ma 06-05-2019 om 07:29

Het Atlanta United van Frank de Boer begint op stoom te raken in de Major League Soccer. Sporting KC werd zondagavond in eigen huis met 3-0 verslagen. Het betekende de grootste zege van Atlanta onder De Boer. Het was bovendien voor de eerste keer dat hij twee competitieduels op rij won. 

Een week geleden won Atlanta in eigen huis met 1-0 van Colorada Rapids en ditmaal werd Sporting KC dus aan de zegekar gebonden. Voor de formatie van De Boer betekende het de derde overwinning in de laatste vier competitieduels. Josef Martinez (39e minuut), Ezequiel Barco (47e minuut) en opnieuw Martinez (76e) tekenden voor de doelpunten. Barco en Martinez hebben nu samen acht van de negen competitiegoals van Atlanta gemaakt. 

De 0-3 in Kansas betekende voor De Boer zijn grootste zege als trainer in de MLS. In defensief opzicht gaat het goed met de club. Geen enkel team incasseerde zo weinig doelpunten als Atlanta: doelman Brad Guzan kreeg acht doelpunten tegen. 

Regerend kampioen Atlanta staat inmiddels op de negende plek op de ranglijst, met elf punten uit acht duels. Veel andere ploegen hebben al tien of zelfs elf duels gespeeld. Koploper Philadelhpia Union heeft net zo veel verliespunten als Atlanta. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws