'Leegloop dreigt bij Groningen: met Doan aast volgende steunpilaar op vertrek'

'Leegloop dreigt bij Groningen: met Doan aast volgende steunpilaar op vertrek'

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 07:35ma 06-05-2019 om 07:35

Laatste update: maandag 20 mei 2019 om 14:50ma 20-05-2019 om 14:50

FC Groningen dreigt deze zomer bijna al zijn steunpilaren kwijt te raken. Na Mimoun Mahi (FC Zürich), Ludovit Reis (FC Barcelona) en Jeff Chabot (Sampdoria) wil ook Ritsu Doan in de zomer een volgende stap maken.

Volgens het Dagblad van het Noorden heeft Southampton interesse, maar directeur Hans Nijland laat weten dat er nog geen contact is met de Engelsen. Hij spreekt ook tegen dat er al een akkoord is bereikt met Barça over de transfer van Reis. "Het gaat zeker de goede kant op, maar dit weekend is er bijvoorbeeld helemaal geen contact geweest met Spanje. Er is absoluut geen witte rook."

Toch is het vrijwel zeker dat Reis vertrekt, net als Mahi en Chabot en mogelijk Doan. Daar blijft de leegloop van FC Groningen niet tot beperkt. De optie in het huurcontract van Iliass Bel Hassani is niet gelicht, waardoor hij vermoedelijk terugkeert naar AZ. Ook huurling Thomas Bruns (Vitesse) vertrekt waarschijnlijk. Met Tim Handwerker wil de club wel verder. Hij heeft niet direct toekomst bij FC Köln, maar zijn Duitse salaris is fors.

Daarnaast lopen de contracten van Paul Gladon en Amir Absalem af en de onderhandelingen verlopen stroef. Tom van de Looi wil op zijn beurt verhuurd worden. Verder is er interesse voor Deyovaisio Zeefuik en Samir Memisevic.

Nijland maakt zich desondanks geen zorgen over een leegloop. "Alles komt goed. Ik zou me pas zorgen maken als er geen belangstelling zou zijn", zegt hij vanuit Servië, waar hij met de nieuwe technisch directeur Mark-Jan Fledderus is om onder meer spelers te bekijken. De vertrekkende directeur lijkt een flinke 'bruidsschat' achter te laten. Reis en Chabot leveren gezamenlijk al zo'n tien miljoen op.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws