Bosz: 'Ik zei toen al tegen Overmars: je kunt de Champions League winnen'

Bosz: 'Ik zei toen al tegen Overmars: je kunt de Champions League winnen'

06-05-2019 08:45
63

Peter Bosz krijgt in Duitsland veel complimenten over de zegetocht van Ajax in de Champions League. De huidig trainer van Bayer Leverkusen is naar eigen zeggen niet verrast dat de Amsterdammers in de halve finale staan.

"De mensen hier vinden het geweldig. Ze kijken met plezier naar hun voetbal", zegt Bosz in een interview met de NOS. "Ze vinden het hier ook leuk dat een club buiten de gevestigde orde in de Champions League tot en met het einde meedoet."

"Als ik eerlijk moet zijn, verbaast het mij niet", vervolgt Bosz, die Ajax zelf naar de finale van de Europa League leidde in 2017. "Ik had in augustus contact met Marc Overmars na een voorrondeduel. Daarin vond ik ze echt geweldig spelen. Ik zei toen tegen hem: Je kan die Champions League nu ook winnen. Nu sla je door, zei hij toen."

"Maar ik vind écht dat het mogelijk is", aldus Bosz. "Dat vond ik al toen ik bij Ajax werkte, dat je internationaal als Nederlandse club weer mee kan doen. Iedereen riep altijd: dat komt nooit meer. Dat lezen ze alleen maar af aan de hand van geld. Maar ik denk – weliswaar als uitzondering – dat het wel mogelijk is."

Bosz erkent dus wel dat het bij 'incidenten' blijft. "Het is ook uniek dat een club voor het derde seizoen op rij een selectie voor driekwart bij elkaar weet te houden, ook dat zorgt voor succes."