Blind: 'Ik heb vaak voor de televisie gezeten, hopen op een prijs'

Blind: 'Ik heb vaak voor de televisie gezeten, hopen op een prijs'

06-05-2019 08:50 Laatste update: 08:57
35

Daley Blind tekende zondagavond in de bekerfinale voor de belangrijke 1-0, maar het was eígenlijk helemaal niet de bedoeling dat de ervaren verdediger voor het doel van tegenstander Willem II zou opdoemen. Blind vertelde dat na de 4-0 zege aan onder meer NUsport. 

"Ik had bij mijn doelpunt eigenlijk op de zestien moeten blijven staan, maar ik zag een gaatje en dacht: ik ga gewoon. Ik verwachtte dat de kopbal te zacht zou zijn, maar de keeper maakte een stapje, waardoor 'ie er net niet bij kon", aldus de routinier.

"Ik scoorde op een belangrijk moment, zo net voor rust. We zaten tot dat moment niet heel goed in de wedstrijd. Willem II deed het goed. Ze zetten ons goed vast. Maar na de 0-1 viel er wat druk van onze schouders en gingen we wat meer ontspannen spelen."

Blind 'voelde' de hunkering naar een hoofdprijs in Amsterdam. "Ik heb de afgelopen jaren vaak naar Ajax gekeken voor de televisie. Ik hoopte steeds dat de prijzen naar Amsterdam zouden gaan. Dit is nu dan de eerste sinds lange tijd. Hopelijk winnen we dit seizoen nog meer prijzen."

Woensdagavond staat voor Ajax de return in de halve finale van de Champions League op het programma. Tottenham Hotspur, in Londen met 1-0 verslagen, komt op bezoek in Amsterdam.