Schade in en rondom De Kuip: Ajax kan rekening uit Rotterdam verwachten

Schade in en rondom De Kuip: Ajax kan rekening uit Rotterdam verwachten

06-05-2019 12:01 Laatste update: 16:22
437

Een aantal supporters van Ajax heeft zondag in en rondom De Kuip allerlei Ajax-gerelateerde stickers geplakt. Dat meldt RTV Rijnmond. Stadion Feijenoord gaat de schade verhalen op de Amsterdamse club.

Ajax speelde zondag de finale van de KNVB Beker tegen Willem II in De Kuip. Een aantal fans greep die gelegenheid aan om flink los te gaan met Ajax-stickers. Ook werd er met vuurwerk gegooid, waardoor de wedstrijd korte tijd werd stilgelegd door scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Hoe groot de schade is, moet nog worden onderzocht. Wel is het volgens RTV Rijnmond duidelijk dat Ajax een rekening kan verwachten uit Rotterdam. Stadion Feijenoord inventariseert maandag hoe hoog de kosten zijn om de boel te herstellen. Jan van Merwijk, directeur van De Kuip, wil verder geen inhoudelijk commentaar geven.

Ajax speelde in 2014 voor het laatst een bekerfinale in De Kuip. Het duel met PEC Zwolle (1-5) werd toen ook ontsierd door vuurwerk en brandende fakkels op het veld. De politie pakte tientallen mensen op voor ongeregeldheden tijdens de wedstrijd. De KNVB strafte Ajax bovendien met een boete van 70 duizend euro.