Zuiverloon liep droomtransfer naar Manchester United mis: 'Waren al akkoord'

Zuiverloon liep droomtransfer naar Manchester United mis: 'Waren al akkoord'

06-05-2019 12:14
47

Het is de droom van Gianni Zuiverloon om zijn carrière af te sluiten bij Feyenoord. De verdediger, die transfervrij is na zijn vertrek bij Delhi Dynamos uit India, erkent hoe dan ook dat het lastig gaat worden.

De 32-jarige Zuiverloon hoopt nog 'een paar jaar' te voetballen. "Maar misschien niet meer zo ver weg van huis", vertelt hij aan VICE Sports. "Mijn zoon voetbalt nu ook en is er helemaal gek van. Het lijkt me leuk als hij mij nog in een stadion kan zien voetballen."

"Ik heb ooit gezegd dat het mooi zou zijn om bij Feyenoord af te sluiten, maar dat wordt heel lastig", vervolgt Zuiverloon. "Wie weet komt er deze zomer toch weer een aanbieding voorbij die ik niet kan weigeren, met pijn in mijn hart voor mijn zoon."

Zuiverloon leek jaren geleden een veelbelovende carrière tegemoet te gaan, maar werd geplaagd door blessures op 'cruciale momenten'. "In 2012 was ik bijvoorbeeld in beeld bij Oranje, maar haakte ik geblesseerd af. Ook twee transfers gingen om die reden niet door: van West Bromwich Albion naar Manchester United, die al akkoord waren, en later van Real Mallorca naar Valencia."

Zuiverloon doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde ook enkele wedstrijden in de Rotterdamse hoofdmacht. Vervolgens kwam hij uit voor achtereenvolgens RKC Waalwijk, sc Heerenveen, West Bromwich Albion, Ipswich Town, Real Mallorca, ADO Den Haag, Cultural Leonesa en Delhi Dynamos.