Frenkie de Jong: 'Niet over praten, dat is respectloos richting Tottenham'

Frenkie de Jong: 'Niet over praten, dat is respectloos richting Tottenham'

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 12:58ma 06-05-2019 om 12:58

Ajax won vorige week met 0-1 in Londen, maar van gemakzucht zal geen sprake zijn als Tottenham Hotspur woensdag op bezoek komt voor de return in de halve finale van de Champions League. Dat benadrukt Frenkie de Jong.

Ajax staat op de drempel van de eerste Champions League-finale sinds 1996. "Dat zou heel speciaal zijn, maar we moeten daar nog niet over praten. Dat is respectloos richting Tottenham. Zij hebben gewoon een heel goed team. We zijn er nog lang niet", aldus De Jong tegen NUsport na de 0-4 zege op Willem II in de bekerfinale.

In de heenwedstrijd tegen Tottenham liet Ajax twee gezichten zien. De Jong: "Het eerste half uur was goed, maar daarna kregen we het wat lastiger. Zij waren constant op onze helft te vinden, maar we gaven niet veel weg. We moeten woensdag beter aan de bal zijn en er beter uitkomen als we counteren. Dan wordt het hopelijk een mooie avond."

"Misschien is het wel beter dat we met 0-1 hebben gewonnen met de gedachte dat we veel beter kunnen, dan met de gedachte dat alles al beslist is", besluit de 21-jarige Ajacied. "Wellicht houdt dit ons wel scherp."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie bereikt de Champions League-finale woensdag?

Ajax
81%
Tottenham
19%
(21272 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws