FC Den Bosch komt éindelijk met duidelijkheid over Van Hanegem: Eens geworden

FC Den Bosch komt éindelijk met duidelijkheid over Van Hanegem: "Eens geworden"

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 14:22ma 06-05-2019 om 14:22

Willem van Hanegem gaat FC Den Bosch tijdens de play-offs voor promotie en degradatie bijstaan in een adviserende rol. Dat bevestigt de Keuken Kampioen Divisie-club maandagmiddag in een persbericht. 

Afgelopen week ontstond er een heuse soap in stadion De Vliert rondom Van Hanegem (75). Aanvankelijk werd gesuggereerd dat De Kromme als trainer aan de slag zou gaan in Den Bosch. Enkele weken geleden werd Willy Boessen aan de kant gezet. Na een hoop onduidelijkheid gaf Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad aan dat hij op zeker níet op het veld gaat staan in Den Bosch. Al het 'gezeik' rondom zijn persoon weerhoudt hem daarvan. 

Maandag meldt de club dat Van Hanegem op de achtergrond, als adviseur, gaat fungeren. Den Bosch maakt het seizoen af zonder definitieve opvolger van Boessen. Assistenten Erik van der Ven en Paul Beekmans zullen tijdens de nacompetitie dienen als interim-hoofdtrainers. 

"We zijn het met Willem eens geworden over een rol als adviseur", laat manager voetbalzaken Bert Ruijsch weten. Den Bosch begint op 19 mei aan de play-offs. In de halve finale is Go Ahead Eagles de tegenstander. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws