Van Gaal: 'Ajax laat het nu zien op hoogste niveau, AZ kan dat ook in Nederland'

Van Gaal: 'Ajax laat het nu zien op hoogste niveau, AZ kan dat ook in Nederland'

06-05-2019 16:41 Laatste update: 16:48
69

Louis van Gaal is onder de indruk van de ontwikkeling die AZ doormaakt. De Alkmaarders moesten van ver komen na de val van DSB en voorzitter Dirk Scheringa, maar behoren weer tot de subtop van de Eredivisie. De oud-bondscoach denkt dat AZ zelfs weer kampioen kan worden.

Van Gaal was zaterdag bij de opening van de nieuwe indoorhal op het trainingscomplex van de club. "Het is eigenlijk wel heel knap. Dirk Scheringa is weggegaan en toch heeft AZ mogelijkheden gezien om dit te bouwen", zegt hij op de clubsite. "Eerst het trainingscomplex en nu de indoorhal. Ik vind dat getuigen van heel veel moed. Dat het allemaal mogelijk is, vind ik wel mooi."

Van Gaal prijst zijn oud-werkgever. "AZ en de staf zijn erg innovatief. Je kunt een hoop winnen als je innovatief bent. Eigenlijk was ik dat ook en daarom heb ik redelijk veel gewonnen, omdat ik altijd een stap verder was. In die richting moet AZ het ook zien. Financieel zal het nooit winnen van Ajax, maar wel in het hebben van een visie en het ontwikkelen van die visie."

Het doet Van Gaal goed dat veel jeugdspelers doorbreken in het eerste van AZ. "De cijfers zijn indrukwekkend. Maar het gaat erom iets te winnen." Hij ziet AZ best weer eens kampioen worden. "Het maakt niet uit of je financieel wat minder middelen hebt, het gaat erom hoe je voetbal bedrijft. Ajax laat het nu zien op het hoogste niveau en AZ kan dat ook in Nederland."