Ajax breekt records op de beurs: beleggers lijken te geloven in de triple

Ajax breekt records op de beurs: beleggers lijken te geloven in de triple

06-05-2019 17:06 Laatste update: 17:43
47

Ajax blijft records breken op de beurs na de overwinning op Willem II in de finale van de KNVB Beker. Het aandeel van de Amsterdammers staat maandagmiddag op 24,00 euro, de hoogste koers aller tijden.

Het aandeel van Ajax zit al enige tijd in de lift door de successen in de Champions League. Ook de bekerwinst in De Kuip wordt dus goed ontvangen. Behalve het prijzengeld van 250.000 euro en de eer, levert de winst op Willem II niets op. De ploeg van coach Erik ten Hag is immers al zeker van de voorrondes van de Champions League. Toch lijkt het geloof in meer zilverwaar toe te nemen.

Het aandeel zit maandag ruim vijf procent in de lift. Beleggers lijken te geloven dat Ajax naast de beker nu ook de landstitel zal pakken en mogelijk zelfs de finale van de Champions League haalt. Ajax verdedigt woensdag in de Johan Cruijff Arena een 1-0 zege uit de heenwedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

De koers van Ajax is in een jaar tijd iets meer dan verdubbeld, zo weet De Telegraaf. Op 7 mei was een aandeel nog 11,80 euro waard.