'Kluivert in top-tien van meest waardevolle tieners ter wereld; Sancho winnaar'

'Kluivert in top-tien van meest waardevolle tieners ter wereld; Sancho winnaar'

06-05-2019 19:36
64

Jadon Sancho is de meest waardevolle voetbaltiener ter wereld. De aanvaller van Borussia Dortmund is liefst 150,3 miljoen euro waard. Dat blijkt uit de lijst die CIES Football Observatory jaarlijks naar buiten brengt.

Op gepaste afstand van de Engelsman volgen Mattéo Guendouzi (Arsenal, 70,1 miljoen) en Nicolò Zaniolo (AS Roma, 67,4 miljoen) op plaats twee en drie. In de top-vijftig is slechts één Nederlander terug te vinden: Justin Kluivert. De oud-Ajacied en huidig vleugelspits van Roma vindt zich terug op een verdienstelijke achtste plek. Zijn waarde wordt op dit moment op 44,3 miljoen geschat.

Andere bekende namen in de top-tien zijn Kai Havertz van Bayer Leverkusen (vierde, 64,3 miljoen), AC Milan-keeper Gianluigi Donnarumma (zesde, 59,4 miljoen) en Real Madrid-aanvaller Vinicius Junior (zevende, 55,0 miljoen). Diego Lainez, die Real Betis in januari boven Ajax verkoos, is de nummer 25 met een waarde van 16 miljoen.

CIES Football Observatory keek alleen naar de vijf grootste competities van Europa (Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk). Om die reden ontbreekt bijvoorbeeld Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt op de lijst. Het internationale centrum voor sportstudies richt zich op statistische studies van voetbalgerelateerde kwesties.