Borst reageert bij NOS op Ajax-stelling: Laat hem nou nog één jaar blijven

Borst reageert bij NOS op Ajax-stelling: "Laat hem nou nog één jaar blijven"

06-05-2019 20:18 Laatste update: 20:44
26

Hugo Borst juicht een langer verblijf van Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Hakim Ziyech bij Ajax toe. Of het de clubleiding gaat lukken om de sterkhouders binnenboord te houden, zal komende zomer duidelijk worden.

Borst reageerde bij NOS Langs de Lijn op de stelling: 'Om De Ligt, Van de Beek en Ziyech te behouden, moet Ajax hen een krankzinnig salaris bieden'. "Tja, dat zou zo mooi zijn", reageert Borst.

Wedden

Meer odds

"We genieten van Ajax. Eens in de twintig jaar heb je zo'n lichting en zo'n unieke verzameling van routiniers en talent. Dat gaat volgend jaar uit elkaar vallen. Frenkie de Jong gaat weg en Matthijs de Ligt zal ook wel weggaan. Of het tegen te houden is? Ze zijn er wel in geslaagd", doelt Borst op André Onana en Nicolas Tagliafico, die besloten nog één jaar te blijven.

"Ze hebben niet met ze weten te verlengen in jaren, maar het salaris wel flink opgepord, waardoor de spelers zeiden: oké, onder die omstandigheden blijf ik nog een jaar. Overmars zal er alles aan doen om creatief te zijn en zoveel mogelijk spelers te behouden."

Borst wijst naar Van de Beek. "Hij is 21 jaar. Waarom zou je niet een jaartje wachten? Het is een voetballer die in het Ajax-systeem buitengewoon goed uit de voeten kan. Laat hem nou nog één jaar blijven. Dat wordt een minder jaar. Ook goed, dan leer je omgaan met meer tegenslag. Ik denk dat hij dat diep in z'n hart helemaal niet erg zal vinden."