LIVE: Drama voor Ajax: Moura schiet Spurs in 95ste minuut naar finale (gesloten)

LIVE: Drama voor Ajax: Moura schiet Spurs in 95ste minuut naar finale (gesloten)

08-05-2019 23:00 Laatste update: 23:20
394

Het is zover: Ajax en Tottenham Hotspur gaan woensdagavond bepalen wie zich Champions League-finalist mag noemen. De Amsterdammers verdedigen in de Johan Cruijff Arena een 0-1 voorsprong. VoetbalPrimeur is overal bij en houdt je live op de hoogte van álle ontwikkelingen in de aanloop naar de aftrap.

In Amsterdam en Noord-Londen gaat het al dagen over haast niets anders: wie plaatst zich voor de halve finale van de Champions League? De eerste ontmoeting in het fonkelnieuwe Tottenham Hotspur Stadium eindigde in een 0-1 zege voor Ajax, maar in de return lijkt alles nog mogelijk.

Ajax leeft met vertrouwen toe naar de return. Na de zege op Tottenham van afgelopen dinsdag wonnen de Amsterdammers op overtuigende wijze de KNVB Beker. Willem II werd in De Kuip met een 0-4 nederlaag naar huis gestuurd. Met de bekerzege op zak moet Ajax nog twee keer winnen om de eerste landstitel sinds 2014 te veroveren.

Erik ten Hag lijkt tegen Tottenham te kiezen voor zijn inmiddels bekende 'Europese' formatie. Dusan Tadic staat dus in de spits, met David Neres en Hakim Ziyech naast hem. Noussair Mazraoui is ook weer fit. De grote vraag zal zijn wie Ten Hag opstelt als rechtsback.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico; Schöne, De Jong, Van de Beek; Ziyech, Tadic, Neres.

Tottenham leeft met de nodige vraagtekens toe naar Ajax-uit. Heung-Min Son keert terug van een schorsing, maar Serge Aurier, Harry Winks, Erik Lamela en waarschijnlijk ook topschutter Harry Kane zijn er niet bij. Jan Vertonghen lijkt ondanks zijn trieste aftocht in de heenwedstrijd fit genoeg te zijn om in actie te komen.

Afgelopen zaterdag leed Tottenham een pijnlijke nederlaag in de Premier League. Bournemouth versloeg de tot negen man gereduceerde ploeg van manager Mauricio Pochettino met 1-0 door een doelpunt in de negentigste minuut van Nathan Aké. Spurs staat nog wel derde in Engeland.

Opstelling Tottenham: Lloris; Trippier, Vertonghen, Alderweireld, Rose; Sissoko, Wanyama; Alli, Eriksen, Lucas; Son.

De tweede halve finale van de Champions League tussen Ajax en Tottenham Hotspur begint woensdag om 21.00 uur en staat onder leiding van de Duitse scheidsrechter Felix Brych.