'Hyballa overleeft schifting en is serieuze kandidaat bij De Graafschap'

'Hyballa overleeft schifting en is serieuze kandidaat bij De Graafschap'

Gepubliceerd: maandag 6 mei 2019 om 21:56ma 06-05-2019 om 21:56

De Graafschap denkt bij de zoektocht naar een nieuwe trainer aan Peter Hyballa. Dat meldt Omroep Gelderland. Hyballa is echter niet de enige op de lijst, want de club heeft een lijst gemaakt waar vijf trainers op staan.

Hyballa is een serieuze kandidaat van De Graafschap, dat zoekt naar een opvolger voor Henk de Jong. De Duitser heeft bij het Slowaakse DAC 1904 Streda nog een contract tot 2020. Hyballa werd twee seizoenen geleden ontslagen door NEC na een zeer onrustig slot van de competitie. Naast Hyballa worden ook voormalig Ajax-assistent Andries Ulderink en Darije Kalezic aan De Graafschap gelinkt. Beide namen zijn al eens actief geweest in Doetinchem.

Technisch manager Peter Hofstede van De Graafschap wil het gerucht van Omroep Gelderland niet bevestigen. Wel laat hij weten dat er inderdaad een lijst is. "We hebben geen haast, maar hoe eerder hoe prettiger. We hebben nu een handvol trainers in ons hoofd. Een aantal is ook al gepolst. Ze komen uit een schifting van ongeveer 30 kandidaten. Ja, veel trainers hebben zich de afgelopen periode bij ons aangeboden."

Hofstede legt uit wat hij precies zoekt voor De Graafschap. "We zoeken iemand die echt bij de aparte cultuur van De Graafschap past. Iemand die daarnaast de Eredivisie kent en die ook ervaring heeft."

Poll

Is Hyballa geschikt voor De Graafschap?

(2336 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws