Jol stelt Ajax gerust: 'Ik zei al: wat gebeurt er als ze écht gaan voetballen?'

Jol stelt Ajax gerust: 'Ik zei al: wat gebeurt er als ze écht gaan voetballen?'

07-05-2019 07:19 Laatste update: 08:01
94

Martin Jol, ex-trainer van Ajax én Tottenham Hotspur, kan de Amsterdammers geruststellen in aanloop naar de onderlinge Champions League-confrontatie. Volgens de 63-jarige Hagenaar is de 0-1 zege in Londen genoeg voor Ajax om de Champions League-finale te halen.

Ajax speelde in het Tottenham Hotspur Stadium niet eens zijn beste spel, vertelt Jol aan het Algemeen Dagblad. "Ik zei het tegen mijn vrienden in Engeland: wat denk je wat er gebeurt als ze écht goed gaan voetballen, die Tadic, die Frenkie de Jong en Ziyech vooral. Dan staat je nog wat te wachten, hoor." Dat Spurs in Amsterdam gaat winnen, ligt volgens de momenteel clubloze trainer niet in de lijn der verwachtingen. "Ik zie ze niet zomaar twee, drie goals maken. Ik denk dat Ajax in kwalitatief opzicht nu beter is."

Voorafgaand aan de heenwedstrijd stelde Jol dat Tottenham gebaat zou zijn bij de komst van Hakim Ziyech. De Jong is volgens hem echter de meest belangrijke speler van het huidige Ajax: Jol vergelijkt de toekomstige FC Barcelona-controleur zelfs met Johan Cruijff. "Loopt zo weg bij tegenstanders. Cruijff had ook dat lopen en die versnelling. Die speelde mensen voorbij alsof ze er niet stonden", aldus de drievoudig Oranje-international. "Ik denk wel dat hij tot de top-5 van Nederlandse voetballers in de historie gaat behoren."

Ajax en Tottenham Hotspur gaan woensdagavond op herhaling. De aftrap in de Johan Cruijff Arena is om 21.00 uur.