Ajax geeft Nederland 'sprankje hoop': 'Goed voetbal overstijgt clubflauwekul'

Ajax geeft Nederland 'sprankje hoop': 'Goed voetbal overstijgt clubflauwekul'

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 08:41di 07-05-2019 om 08:41

Ajax heeft dit seizoen internationale voetbalharten veroverd met zijn Champions League-avontuur, maar lijkt ook binnen de landsgrenzen aan sympathie te winnen. Voormalig perschef en teammanager David Endt denkt dat Ajax het Nederlands voetbal 'een sprankje hoop' geeft.

Nog niet zo lang geleden werd het Nederlands voetbal 'doodverklaard', vertelt Endt aan het Algemeen Dagblad. "Nu is het terug en dat prikkelt ons aller eergevoel. We zijn er weer! Met aanvallend, attractief voetbal", aldus de Hard Gras-auteur. Endt merkt dat zijn voormalig werkgever minder arrogantie uitstraalt dan pakweg vijftien jaar geleden. "Er zijn in het verleden echt fouten gemaakt. In 2004, bijvoorbeeld, dat de spelers rondliepen met stropdassen met 'nummer 1', verwijzend naar het kampioenschap, terwijl ze aan het begin van het nieuwe seizoen natuurlijk nog niks gewonnen hadden."

Parool-columnist Henk Spaan wordt ook enthousiast van het spel van Ajax. "Goed voetbal overstijgt van oudsher allerlei clubflauwekul en Ajax speelt gewoon goed voetbal", laat hij weten aan het AD. "Ik hield als Amsterdams jongetje in de jaren 60 ook van het Feyenoord van Coen Moulijn en Willem van Hanegem." Spaan vermaakte zich zondagmiddag opperbest tijdens de bekerfinale tussen Ajax en Willem II. "Welke voetballiefhebber geniet niet van zo'n pass van Ziyech op Huntelaar in de bekerfinale?"

Poll

Waar eindigt het Champions League-avontuur van Ajax?

(19691 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws