'Als je de finale ziet, moet je concluderen dat Isak in zichzelf is gaan geloven'

'Als je de finale ziet, moet je concluderen dat Isak in zichzelf is gaan geloven'

07-05-2019 08:59
42

Willem II-spits Alexander Isak viel tegen tijdens de bekerfinale tegen Ajax, vindt NOS-commentator Jeroen Grueter. De Zweedse Borussia Dortmund-huurling begon als een komeet aan zijn periode in Tilburg, maar kon zondag in De Kuip het verschil niet maken.

De eerste vijftien optredens van Isak in het rood-wit-blauw leverden dertien treffers op. "Hij heeft een fantastische fase gehad waarin alles goud was. De ene na de andere bal vloog erin. Maar als je naar de finale kijkt, kun je niet anders concluderen dan dat die jongen heel erg in zichzelf is gaan geloven", oordeelt Grueter in de NOS Voetbalpodcast. "Misschien door wat er allemaal is gebeurd in aanloop naar deze wedstrijd, misschien doordat de tactiek heel erg op hem afgestemd was."

De Tilburgers verloren uiteindelijk met 4-0. Een 'normale uitslag', vindt collega Jan Roelfs. "Maar toch, als Willem II er vol op was gegaan, had het in mentaal opzicht een andere wedstrijd kunnen worden. Dat is nu niet gebeurd en dat heeft Ajax heel professioneel gedaan."