'Hyballa droomkandidaat van De Graafschap, vier alternatieven op het lijstje'

'Hyballa droomkandidaat van De Graafschap, vier alternatieven op het lijstje'

07-05-2019 09:23 Laatste update: 10:07
27

Peter Hyballa lijkt inderdaad dé kandidaat te zijn om De Graafschap-trainer Henk de Jong op te volgen. Omroep Gelderland meldde maandagavond dat de 43-jarige Duitser, in het seizoen 2016/2017 werkzaam bij NEC, de eerste schifting doorstaan heeft en krijgt dinsdagochtend bijval van de Gelderlander.

Omroep Gelderland liet weten dat er nóg vier namen op het lijstje van de Achterhoekers staan en noemde Andries Ulderink en Darije Kalezic, die beiden een verleden hebben op De Vijverberg. Kalezic is momenteel werkzaam bij het Indonesische PSM Makassar en Ulderink verblijft in Zuid-Afrika, waar hij Ajax Cape Town traint.

De Gelderlander komt dinsdagochtend met de overige twee namen op de proppen: Ruud Brood en Jurgen Streppel. Brood stapte onlangs in bij NAC Breda en tekende een contract tot het einde van het seizoen. Of hij ook na de zomer werkzaam is bij de (waarschijnlijke) Eredivisie-degradant, staat nog te bezien. Streppel staat tot het einde van het seizoen op de loonlijst bij het Cypriotische Anorthosis Famagusta.