Update: 'Alle seinen op groen in Zwolle: PEC gaat vól voor Steijn'

Update: 'Alle seinen op groen in Zwolle: PEC gaat vól voor Steijn'

07-05-2019 14:47 Laatste update: 10:10
66

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser heeft maandagavond contact gehad met Rodger Linse, de zaakwaarnemer van Maurice Steijn. Dat erkent hij in gesprek met dagblad De Limburger. 

"Ik heb gisteravond met Rodger gesproken om te polsen of het mogelijk is om met Maurice Steijn in gesprek te gaan. Dat was het eerste contact tussen PEC en het kamp Steijn. Om eerlijk te zijn weet ik nog niet of het van een gesprek gaat komen. We zullen VVV dan eerst gaan inlichten", laat de preses weten

Of Steijn (45), trainer van VVV-Venlo, topkandidaat is in Zwolle, wil Visser niet zeggen. Maandagochtend kwam De Telegraaf naar buiten het nieuws dat Steijn bovenaan het verlanglijstje van PEC staat. De Hagenaar is in beeld om de opvolger te worden van Jaap Stam, die op zijn beurt naar Feyenoord verkast. Steijn heeft in Venlo nog een contract voor twee jaar. 

Update 14.47: PEC gaat vól voor de komst van Steijn naar Zwolle. Dat meldt VI dinsdagmiddag. 'Alle seinen staan inmiddels op groen', meldt het weekblad. VVV en het management van Steijn moeten nog instemmen met een overstap naar PEC en bovendien zal er gesproken moeten worden over een afkoopsom, aangezien het contract van Steijn in Noord-Limburg nog twee jaar doorloopt. Aanvankelijk waren er vier kandidaten in beeld bij PEC. Nu is het vizier dus volledig gericht op Steijn.