Veelbesproken Van der Laan níet ontslagen door Telstar: Heel goed gesprek

Veelbesproken Van der Laan níet ontslagen door Telstar: "Heel goed gesprek"

Gepubliceerd: dinsdag 7 mei 2019 om 11:11di 07-05-2019 om 11:11

Zich ziekmelden bij Telstar en vervolgens wél aanwezig zijn bij Tottenham Hotspur-Ajax, afgelopen week in Londen, was een gevalletje 'kansberekening'. De veelbesproken Jordie van der Laan vertelde dat dinsdagochtend bij het Radio 1 Journaal op NPO Radio 1. 

Maandag werd bekend dat Van der Laan per direct is vertrokken Telstar. De aanvaller meldde zich een week geleden ziek in Velsen-Zuid, maar zat vervolgens wél doodleuk op de tribune bij Spurs-Ajax. Hij kwam tijdens het Champions League-duel zelfs in beeld. "Heel bizar, natuurlijk", blikt hij terug.

"Ik had een ticket voor Tottenham - Ajax. En in mijn optiek waren er twee opties: óf het melden bij de trainer, maar eigenlijk wist ik al dat dat niet zou gaan werken. Dus koos ik voor de andere optie: dat was me ziekmelden. Ik achtte de kans om toestemming te krijgen te klein, dus dacht ik: als ik me ziekmeld, heb ik meer kans. Dan ga ik in ieder geval naar de wedstrijd en komen ze er misschien niet achter."

Een dag na de wedstrijd werd hij op het matje geroepen door Telstar. "Toen heb ik een heel goed gesprek gehad en netjes afgesproken dat we met wederzijds goedvinden mijn contract ontbinden. Ik lees ook dat ik ben ontslagen, maar dat is iets anders."

Woensdagavond is Van der Laan van de partij bij de return in de Johan Cruijff Arena. Journalist Menno Pot had een ticket over en heeft de prof uitgenodigd. 

Poll

Wie bereikt de Champions League-finale woensdag?

(21265 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws