Open sollicitatie bij FC Twente: Dat is iets wat ik altijd nog zou willen

Open sollicitatie bij FC Twente: "Dat is iets wat ik altijd nog zou willen"

07-05-2019 12:32
27

Een overstap naar FC Twente zou een 'droomtransfer' zijn voor Wout Droste. De 29-jarige back van Heracles Almelo zegt dat bij YouTube-show VoetbalTijd. Droste beschikt over een aflopend contract in Almelo en is op zoek naar een nieuwe club. 

Droste speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Twente. Tot een debuut in het eerste elftal kwam het nooit. Via Go Ahead Eagles en SC Cambuur belandde de rechtsback in 2015 bij Heracles. Daar wordt zijn verbintenis niet verlengd. Of een terugkeer bij Keuken Kampioen Divisie-winnaar Twente een droom voor hem zou zijn? "Ja, dat kan je wel zo noemen", zegt Droste met een brede glimlach.

"Ik ben daar begonnen met de droom om het eerste te halen. Ik heb de opleiding doorlopen en toen ik zeventien was, haalde Fred Rutten me bij het eerste. Ik heb een paar keer op de bank gezeten, maar nooit mijn debuut gemaakt. Dus dat is iets wat ik altijd nog zou willen."

Droste is Twente altijd op de voet blijven volgen. "Dit seizoen ben ik naar één wedstrijd geweest. Ik heb genoeg vrienden die graag naar FC Twente gaan en wedstrijden kijken. Ik heb ook wedstrijden op televisie gekeken."

Twente werd vorige maand kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. In 2018 degradeerden de Tukkers uit de Eredivisie.